Over deze Case study

Voor onze klant Hamer hebben we een IoT-alarmsysteem ontworpen en geïmplementeerd op alle Shell LNG (Liquid Natural Gas) in West-Europa.

Over Hamer'

Hamer’ is een familiebedrijf met ruim 450 medewerkers en bestaat sinds 1938. Zij zijn totaalleverancier in de energie-, automobiel-, brandstoftoevoer-, chemische- en voedingsmiddelenindustrie.

De uitdaging

Hamer is verantwoordelijk voor de complete installatie en het onderhoud van de LNG-stations en veiligheid heeft daarbij uiteraard de hoogste prioriteit. Zo worden de LNG-stations volledig uitgeschakeld door op een aanwezige noodknop te drukken. Dit wordt vaak per ongeluk gedaan door de chauffeur van de vrachtwagen. In de (oude) situatie werd een persoon gealarmeerd door de backoffice en moest deze er fysiek naartoe rijden om het hele systeem weer in te schakelen.

Onze oplossing

Met onze slimme IoT-oplossing hebben we het probleem van grote vertragingen bij het opnieuw activeren van de LNG-stations opgelost. Hamer is nu in staat om het hele beveiligingssysteem op het station op afstand te reactiveren. Dit scheelt veel tijd en voorkomt ook een hoop ergernis van de aanwezige chauffeurs bij de tankstations.

De backoffice wordt gealarmeerd met pushmeldingen, sms en e-mail. Wanneer de noodsituatie knop is ingedrukt en is nu in staat om direct te controleren en actie te ondernemen door de camera’s te controleren die op elk station zijn geplaatst. Als de situatie weer veilig is, wordt het hele systeem opnieuw geactiveerd door commando’s te sturen via het HublogiQ platform. Ook gebruiken ze onze oplossing om het hele systeem op afstand te resetten.

geïnteresseerd in een IoT oplossing?

Vraag een consultatie aan en dan kunnen we zien wat wij voor je kunnen doen

(Het is gratis!)