Home / Case Study / Hamer: IoT alarm systeem

Geoptimaliseerde veiligheid met IoT-alarmsystemen voor LNG-stations

HubLogiQ heeft een innovatief IoT-alarmsysteem ontwikkeld en geïmplementeerd voor Shell LNG-stations in West-Europa. Dit systeem verbetert de operationele efficiëntie en verhoogt de veiligheid door het minimaliseren van vertragingen en risico's voor werknemers en chauffeurs. De vruchtbare samenwerking heeft geleid tot een revolutionaire verbetering van de veiligheid en efficiëntie voor Hamer en haar klanten.

Resultaten op een rij

Dankzij de implementatie van ons IoT-alarmsysteem hebben Hamer en Shell significante verbeteringen gezien in zowel de operationele efficiëntie als de veiligheid van de LNG-stations in West-Europa. De reactietijd op noodsituaties is aanzienlijk verkort, waardoor

Verkorte reactietijd

Ons IoT-alarmsysteem zorgt voor snellere detectie en respons op noodsituaties, waardoor de reactietijd drastisch wordt verkort.

Verhoogde Veiligheid

Het camerasysteem en de mogelijkheid om op afstand te reageren dragen bij aan een veiligere werkomgeving voor zowel het personeel als de chauffeurs.

Operationele Efficiëntie

Door de mogelijkheid om de stations op afstand te heractiveren, worden kostbare tijd en middelen bespaard

De uitdaging

De belangrijkste uitdaging voor Hamer was het effectief beheren van de veiligheid en operationele efficiëntie van de LNG-stations voor Shell in West-Europa. Het onbedoeld uitschakelen van de installatie door vrachtwagenchauffeurs die per ongeluk op de noodknop drukten, veroorzaakte aanzienlijke vertragingen en verstoringen in de operaties. Dit leidde niet alleen tot productieverlies, maar bracht ook het risico met zich mee van potentieel gevaarlijke situaties voor zowel het personeel ter plaatse als de chauffeurs. Bovendien vereiste het handmatig reageren op dergelijke noodgevallen door een medewerker van Hamer kostbare tijd en middelen, wat de operationele efficiëntie verder belemmerde. Het was duidelijk dat er een geavanceerde oplossing nodig was om deze problemen effectief aan te pakken en een veiligere en efficiëntere werkomgeving te creëren voor alle betrokkenen.

Onze oplossing

In samenwerking met de klant hebben wij een innovatieve IoT-oplossing ontwikkeld die specifiek is ontworpen om de veiligheid en operationele efficiëntie van de LNG-stations van Shell in West-Europa te verbeteren. Ons systeem maakt gebruik van geavanceerde sensortechnologieën en een verbonden netwerk om real-time monitoring en respons mogelijk te maken. Wanneer de noodknop wordt geactiveerd, ontvangt het backofficepersoneel onmiddellijk meldingen via pushmeldingen, SMS en e-mail. Daarnaast biedt ons systeem de mogelijkheid om de situatie te controleren via geplaatste camera's op elk station. Met een druk op de knop kunnen de stations vervolgens op afstand worden gereactiveerd via ons HubLogiQ-platform, waardoor kostbare tijd wordt bespaard en de verstoring van de operaties wordt geminimaliseerd. Deze geïntegreerde oplossing heeft niet alleen de reactietijd drastisch verkort, maar heeft ook de veiligheid van zowel het personeel als de chauffeurs verbeterd, waardoor een meer gestroomlijnde en betrouwbare werkomgeving wordt gecreëerd.

Onze oplossing

Dankzij de implementatie van ons IoT-alarmsysteem hebben Hamer en Shell significante verbeteringen gezien in zowel de operationele efficiëntie als de veiligheid van de LNG-stations in West-Europa. De reactietijd op noodsituaties is aanzienlijk verkort, waardoor verstoringen van de operaties tot een minimum worden beperkt en de algehele productiviteit wordt verhoogd. Bovendien heeft de mogelijkheid om de stations op afstand te reageren en te heractiveren gezorgd voor een aanzienlijke verbetering van de veiligheid voor zowel het personeel als de chauffeurs, waardoor een veiligere werkomgeving wordt geboden.

902

Neem de stap naar de toekomst met onze IoT-oplossingen

Heb je een geweldig idee voor een IoT-project, maar weet je niet hoe je dit aanpakt? Wij helpen graag met onze eigen ontwikkelde technologieën. Samen stillen we je ideeën en daarmee je bedrijf naar nieuwe hoogten.

Gratis Offerte Aanvragen

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan en ontvang uw offerte binnen 24 uur